• Als consultant naar Dubai, dat smaakt naar meer!

    Als consultant naar Dubai, dat smaakt naar meer!

    Blog door Christiaan Teeuwen, Senior Business Analyst bij A.T. Kearney

“Na een aantal mooie projecten in Nederland gedaan te hebben, wilde ik graag voor langere tijd een internationaal project doen. Mijn project liep in april ten einde toen ik hoorde dat er een mogelijkheid was om voor vier maanden naar Koeweit te gaan. Twee dagen later zat ik al in het vliegtuig naar Dubai om ons team te ontmoeten…

In vier maanden tijd hebben wij een grote olie & gas producent geholpen met hun lange termijn strategie. Het is gaaf om te zien dat er voor zo’n groot internationaal project vanuit alle windrichtingen expertise wordt ingevlogen. Ons team bestond uit 14 consultants met 10 verschillende nationaliteiten vanuit 7 verschillende A.T. Kearney kantoren.

Het zijn vier hele mooie maanden geworden met extra tripjes naar Parijs, Sofia en Zuid-Duitsland. De weekenden brachten we als team door in Dubai om ons daar te vergapen aan alle restaurants, clubs, malls en stranden. Het hoogtepunt (letterlijk) was het uitstapje naar het topje van de Burj Khalifa om daar te lunchen en te genieten van een bizar uitzicht.

Daarnaast was het indrukwekkend om de Ramadan vanuit het Midden-Oosten mee te mogen maken. De impact hiervan op een samenleving, het werken met de klant en je simpele daginvulling is enorm. Wanneer je dit combineert met dagelijkse temperaturen boven de 50 graden, dan gaat je dat niet in de ‘koude’ kleren zitten.

Het dagelijkse vasten wordt gebroken na zonsondergang met een groot feestelijk diner, de Iftar. Dit diner start met een aantal dadels en een glas melk, waarna er een enorm scala aan voor-, hoofd- en nagerechten wordt gepresenteerd.  Deze Iftars ga ik niet snel meer vergeten.

Maar er zijn nog veel meer mooie herinneringen aan deze periode. Zo heb ik cricket geleerd van twee Indiers en een Zuid-Afrikaan, mijn 25e verjaardag gevierd met het team en hotelpersoneel, een traditioneel Italiaans diner meegemaakt met mijn Italiaanse manager en whiskyproeverijen gehouden in de vele rooftop bars.

Dit smaakte naar meer!”


Over de schrijver
Christiaan Teeuwen (Senior Business Analyst) werkt twee jaar bij A.T. Kearney en heeft Econometrie gestudeerd in Tilburg.


 


Wil jij niet alleen lezen over A.T. Kearney, maar ook echt ervaren hoe het is om bij ons te werken? Schrijf je dan in voor de Strategy Day.

Je maakt kennis met A.T. Kearney, onze visie en de werkzaamheden waar jij als strategy consultant mee te maken kunt krijgen. Samen met de andere deelnemers dompelen we jou onder in de sfeer van ons bedrijf tijdens de case, lunch en het spetterende avondprogramma met diner.

Schrijf je nu in!

Contactpersoon

Recruitment Manager - Heleen Vlek

Telefoon: +31 61045 2049
E-mail: recruitment.amsterdam@atkearney.com